Terug naar overzicht

Merktransitie van Ebbers Media naar Fervent Digital

Tijd voor een frisse identiteit

In de zomer van 2018 begon ik als freelance content marketeer bij Ebbers Media. Mijn initiële taak: social media content bedenken en creëren, nieuwsbrieven versturen, blogs schrijven en soortgelijke communicatietaken.

 

Al snel werd ik naast deze werkzaamheden ook betrokken bij brainstorms over de (nieuwe) identiteit van het bedrijf. Na 16 jaar Ebbers Media was het namelijk tijd voor iets nieuws: een ander jasje dat beter past bij het DNA van het bedrijf, de klanten, diensten en de mensen die er werken.

In het kort

Ontwikkeling nieuwe merkidentiteit

Project van +/- 2 jaar

Meerdere brainstorms & creatieve sessies

Check hier de website van Fervent Digital

Terug naar de kern

Zo begonnen we met een klein groepje aan een identiteitstraject waarin we het bedrijf, de collega’s, klanten, cultuur, missie, visie, strategie en ambities onder de loep namen. We stelden onszelf en elkaar kritische vragen, betrokken collega’s en klanten in het proces en keerden meerdere keren terug naar de tekentafel om zo steeds beter tot de kern te komen.

Mijn taak, naast het delen van mijn visie, was het verwoorden van de identiteit die langzaam maar zeker steeds meer vorm kreeg in de vele gesprekken, sessies en brainstorms die we hadden. Zo ontstond Fervent Digital: digitaal marketing bureau dat zich volledig richt op het creëren van liefhebbers. Liefhebbers die groei creëren.

Uitrol en lancering van nieuwe identiteit

De gehele identiteit van Fervent Digital schreven we uit in een identiteitsdocument. Daarin staan de overtuiging, belofte, kracht, waarden en ambities van Fervent Digital verwoord. Vanuit de nieuwe positionering werd de huisstijl ontwikkeld, net als de nieuwe website en een brand video. Ook maakten we een lanceringsplan om de nieuwe identiteit zo succesvol mogelijk te kunnen laten landen bij huidige en potentiële klanten. Wil je hier meer over lezen, check dan dit artikel.

Een identiteit verzin je niet;
die zit al in je

Proost op Fervent Digital!

In maart 2021 was het zover: de lancering van Fervent Digital! Wat mij vooral bijblijft is dat je een identiteit niet kunt verzinnen. Het is er al; het zit in je. De kunst is om je hier bewust van te worden. En dát is een heel proces! Alleen dan kun je je identiteit op de juiste manier verwoorden en visueel maken.

Precies wat we bij Fervent Digital ook hebben gedaan. Super tof om hier aan bij te dragen!

Check de website van Fervent Digital