Terug naar overzicht

Magazine voor De Timp

Ondernemen met het goede gevoel, met respect voor je omgeving en alles wat daarbij hoort. Dat is het credo van De Timp, cateraar uit het Achterhoekse Zieuwent. Samen met een club enthousiaste zzp’ers legde ik hun verhaal vast in een magazine.

Groene filosofie

De Timp wil snackend Nederland vergroenen en dat werkt door in alle facetten van het bedrijf; van productkeuze tot stroom-voorziening. Ik mocht als redacteur in de groene filosofie van het bedrijf duiken en deed dat samen met fotograaf Anja Onstenk en vormgever Roel Stoltenborg. Een toffe klus die – letterlijk – smaakt naar meer.

In het kort

Content bepalen & schrijven voor bedrijfsblad van De Timp

Project van +/- 4 maanden

Interviews met meer dan 20 mensen

Bij iedere afspraak zin in patat

Van het agrarische land…

Lokaal ondernemen, en dus samenwerken met ondernemers in de regio, is één van de speerpunten van De Timp. Samen met fotograaf Anja bezocht ik verschillende leveranciers om een goed beeld te krijgen van de samenwerking tussen De Timp enerzijds en de lokale ondernemer anderzijds. We gingen onder meer langs bij een bakker, slager, snackfabrikant, elektricien en festivalorganisatoren. Op de foto zie je mij in gesprek met groente- en fruitteler Gert Smits, bij één van zijn kleurrijke akkerranden in De Heurne.

…tot de Zwarte Cross!

De totaalcatering verzorgen op een vierdaags festival met 220.000 bezoekers, 30 snacklocaties en ruim 400 mensen aan het werk; hoe gaat dat in zijn werk? Om daar een indruk van te krijgen keek ik op de zaterdag en zondag van de Zwarte Cross mee door de ogen van Thijs; destijds verantwoordelijk voor alle activiteiten van De Timp tijdens het evenement. Vervolgens maakte ik er een reportage van voor in het magazine. Heel tof om een festival dat ik al jaren als bezoeker meemaak nu eens vanuit de kant van de cateraar te beleven.

Een samenwerking die smaakt naar meer

Samenwerken met lokale ondernemers

Heel leuk aan dit project vond ik de samenwerking met lokale ondernemers. Dankzij de fijne samenwerking met onder meer Anja en Roel is het magazine van De Timp een succes geworden. Natuurlijk was ik ook regelmatig op het hoofdkantoor van De Timp te vinden om de mensen daar te spreken, de sfeer te proeven – soms letterlijk 😉 – en met eigen ogen te zien hoe het bedrijf in elkaar zit. Het magazine is uiteindelijk gedrukt door Grafistar. Een fijne, lokale samenwerking!

Nieuwsgierig naar het magazine? Ik laat je het gedrukte exemplaar graag zien als we elkaar ontmoeten.